Atlantikwall in kaart, Bunkers en Bezetting in Zuid-Holland

(10 klantbeoordelingen)

49.95

Categorie:

Beschrijving

De Atlantikwall was een verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog die de westkust van het Duitse rijk tegen een geallieerde invasie moest beschermen. In deze duizenden kilometers lange linie was Zuid-Holland een klein maar belangrijk deel. De havenstad Rotterdam met haar industrie, het bestuurscentrum in Den Haag en de goede infrastructuur in het achterland waren van grote strategische waarde.

In de vijf bezettingsjaren van 1940 tot 1945 bouwden de Duitsers daarom de kuststrook en binnenlandse gebieden vol met duizenden bunkers en versperringen. Het strand en de duinen werden verboden terrein en in bijna alle dorpen en steden verschenen Duitse militairen in het straatbeeld. Nederlandse burgers leden zwaar onder de militaire aanwezigheid. Bedrijven en woningen moesten wijken vanwege bunkerbouw, inundaties of een vrij schootsveld en tienduizenden mensen werden verplicht geëvacueerd. Na de bevrijding trof men overal verwoesting aan.

‘Atlantikwall in Kaart, Bunkers en Bezetting in Zuid-Holland’ beschrijft dit verhaal aan de hand van 120 unieke kaarten en plattegronden en tientallen foto’s uit archieven en privécollecties in binnen- en buitenland. Op thematische wijze behandelt het boek de planning en bouw van de verdedigingswerken, de bezettingsmacht, de gevolgen voor de burgerbevolking, oefeningen en daadwerkelijke strijd te land, ter zee en in de lucht en tenslotte de nasleep van vijf jaar bezetting.

Extra informatie

Gewicht 2.4 kg
Afmetingen 33 × 24.5 × 3.5 cm
Pagina's

328

ISBN

9789078012092

Uitgave

Rijpsma Drukkers

Bezorging

Binnen 2 à 3 werkdagen

10 beoordelingen voor Atlantikwall in kaart, Bunkers en Bezetting in Zuid-Holland

 1. Neil Walker

  And it works with Google glass 🤩…. trust me…. I’m an English man in Zuid-Holland 😆…. I’m loving the read mate….it does help people make sense of a complex area and change over time. Kudos…. impeccable work 🙌🤩

 2. Alex

  Mooie dikke pil aan informatie!

 3. Coert

  Vandaag kwam het boek bij me binnen! Dat is snel zeg, en het ziet er prima en heel mooi verzorgt uit, een waardige aanvulling voor de andere boeken die ik al had over de Atlantikwall, oa van R.Rolf en J.Rijpsma.

 4. Sjaak

  Boek net ontvangen, indrukwekkend zal heel veel werk geweest. Aanrader prachtig uitgevoerd en heleboel informatie.

 5. Frank

  Nieuw boekwerk over de Atlantikwall in onze provincie. Als liefhebber van kaarten in relatie tot historie weer een topper!

 6. Marcel

  Zojuist mijn exemplaar van dit boek thuisbezorgd gekregen…wow wat een prachtig boek. Zelf geboren en getogen hagenees en dit lijkt het standaardwerk waar ik lang naar op zoek was. Mijn complimenten!!! Ga t met veel plezier lezen…

 7. Johan

  Dit boek van Arthur en Jeroen is baanbrekend. Het is niet alleen mooi vormgegeven, maar ook vernieuwend in zijn opzet. De auteurs zijn er bovendien in geslaagd een compleet én leesbaar boek samen te stellen van de Atlantikwall, met de nadruk op onze provincie. Dit zorgt voor een toegankelijk boek voor iedereen die meer te weten wil komen over deze linie, waarvan nog steeds vele sporen in het landschap terug te vinden zijn.
  Kortom, een échte aanrader!

  Johan van Doorn
  militair historicus
  Stichting Historisch Onderzoek Tweede Wereldoorlog

 8. Roy

  A brilliant book about a totally overlooked section of the Wall.

 9. John

  Wat een schitterend boek hebben jullie gemaakt.
  Heel veel info, en ook de layout is echt geweldig.
  Wat mij betreft is dit wel het mooiste bunker-boek die ik ooit heb gekocht.

 10. Bob

  2,5Kg arriveerde vandaag… net als het onderwerp in kwestie is dit werk qua omvang al simpelweg adembenemend.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *